Stekelenburg: ‘Mooie, maar zeker geen makkelijke poule voor onder 17’

Bondscoach Maarten Stekelenburg heeft vrijdagochtend bij Ons Oranje gereageerd op de EK-loting van Oranje onder 17. Stekelenburg spreekt van een ‘mooie poule, maar zeker geen makkelijke.’ De laatste onderlinge ontmoetingen met de landen die zijn geloot, geven de burger wel moed. 

Oranje onder 17 werd donderdag gekoppeld aan Engeland, Italië en Ierland. Vooral voor de eerste twee landen is Stekelenburg op zijn hoede. De laatste keer dat Oranje onder 17 speelde tegen Engeland, boekte het een ruime 0-7 overwinning. Een jaar eerder delfde Oranje echter nog het onderspit in de EK-finale. Na strafschoppen bleken de Engelsen te sterk en pakten zij de Europese titel.

Ook de laatste ontmoeting met Italië sloot Onder 17 af met een klinkende zege: 1-3. De onderlinge balans met Ierland is ook in het voordeel van de ploeg van Stekelenburg. Drie keer ging Oranje er met de zege vandoor, terwijl de Ieren één keer wonnen.

‘Op het EK tref je geen zwakke landen meer en in dat opzicht is het fantastisch dat wij ons nu kunnen meten met de beste landen van Europa. Het is absoluut een mooie poule, maar zeker geen makkelijke’, meent Stekelenburg op het digitale huis van Ons Oranje. ‘Tegen Engeland wordt een speciale wedstrijd, omdat we vorig jaar van ze verloren hebben in de finale. Daarnaast is Italië ook een land wat zich niet makkelijk opzij laat zetten. We hebben de laatste ontmoeting tegen beide landen gewonnen, maar een EK brengt toch altijd een andere lading met zich mee. Het is voor deze generatie voetballers een prachtige ervaring om een EK mee te maken en tegen de beste leeftijdsgenoten van Europa te spelen.’

Praat Mee!