Aanslag op spelersbus Fenerbahçe; Kuyt reageert

Bij een bloedige aanslag op de spelersbus van de Turkse voetbalclub Fenerbahçe zaterdagavond, is de chauffeur ernstig gewond geraakt. Speler Dirk Kuyt was niet aanwezig, de voormalig Oranje-international is herstellende van een blessure.

De selectie van Fenerbahçe was op weg naar het vliegveld in Trabzon om vanuit daar terug naar Istanbul te vliegen. Dit alles, na een 1-5 overwinning op Çaykur Rizespor. Hoewel Kuyt dus veilig thuis zat, was hij logischerwijs enorm geschrokken. ‘Ik ben gechoqueerd en stond te trillen op m’n benen toen ik het hoorde’, vertelt de ex-Feyenoorder in gesprek met de NOS.

Geruchten gaan dat een gewapende bende van Trabzonspor, een rivaal van Fenerbahçe, achter het schietincident zit. Fener Int, een fanclub van de huidige koploper van de Turkse competitie, kwam met de eerste berichten naar buiten.
‘Op de chauffeur na zijn we allemaal ongedeerd. Ik begrijp niet hoe dit heeft kunnen gebeuren’, reageert Fenerbahçe-speler Bekir Irtegün.

Borussia Dortmund

Opvallend is dat de spelersbus van het Duitse Borussia Dortmund zaterdag eveneens is beschoten. Echter waren er daar geen inzittenden, dus ook geen gewonden. Alleen een zijraam van de bus had schade.

Bekijk hieronder een tweet van het officiële account van Fenerbahçe. De foto’s spreken voor zich.

Tweet fenerbace

Praat Mee!