Update | Competitie minimaal week stilgelegd

Na het incident met de spelersbus van Fenerbahçe zaterdag, is de rust ver te zoeken in Turkije. Fener heeft vandaag (zondag, 5 april) op de officiële website laten weten de competitie te willen staken.

De selectie van Fenerbahçe was zaterdag op weg naar het vliegveld in Trabzon om vanuit daar terug naar Istanbul te vliegen. Dit alles, na het competitieduel met Çaykur Rizespor (1-5 winst). Uit het niets werd de spelersbus vanaf de voorkant beschoten, met een ernstig gewonde chauffeur als gevolg. Hoewel Oranje-international Dirk Kuyt veilig thuis zat, reageerde hij logischerwijs geschrokken.

Onbekend is nog of het om één schutter of om een grotere groep schutters gaat. Het is ook niet bekend of een supportersgroep van een andere Turkse club betrokken is bij het incident. Wél is inmiddels duidelijk dat de chauffeur van de bus niet meer in een kritieke toestand verkeerd.

Update | 20:30 uur, 6 april

De Turkse competitie wordt voor minimaal een week stilgelegd. Dat is maandag besloten na overleg tussen de clubs en de Turkse voetbalbond.

Twee dagen na het schietincident is het nog niet duidelijk wie er achter de afschuwelijke actie zit. Fenerbahçe wil dat de competitie net zo lang wordt stilgelegd totdat duidelijk is wie de daders zijn.

Praat Mee!