Vitesse richt pijlen op Nederlands jeugdinternational

Vitesse wil zich deze zomer graag versterken met Nathan Aké. De speler van Jong Oranje staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Arnhemse club en zou op huurbasis over moeten komen van Chelsea.

Aké komt op dit moment uit voor Reading, dat op het tweede niveau in Engeland speelt. Vitesse-trainer Peter Bosz ziet de 20-jarige jeugdexponent van Feyenoord als een welkome versterking op de linksbackpositie, terwijl hij ook de rol van controlerende middenvelder goed in kan vullen. Volgens Voetbal International is de komst van Aké een reële optie vanwege de samenwerking tussen Vitesse en Chelsea.

Leegloop

Mohammed Allach heeft een drukke zomer voor de boeg. De technisch directeur van Vitesse moet de selectie van de Arnhemmers niet alleen voorzien van vers bloed, maar moet ook diverse spelers uitzwaaien. De contracten van Jan-Arie van der Heijden en Dan Mori lopen af, terwijl huurlingen Wallace (Chelsea) en Zakaria Labyad (Sporting Lissabon) terugkeren naar hun broodheer.

Verder is het nog maar de vraag wat er gaat gebeuren met Piet Velthuizen, Kelvin Leerdam, aanvoerder Guram Kashia en Abiola Dauda. Davy Pröpper en Marko Vejinovic vertrekken zo goed als zeker bij Vitesse. Het geld dat daaruit voortvloeit kan de club hard gebruiken om te voldoen aan de Financial Fair Play regels.

Praat Mee!