Twente houdt rekening met nieuw puntenaftrek

Het seizoen van FC Twente is in alle opzichten een rampjaar. Dinsdagavond kegelde PEC Zwolle de Tukkers uit de halve finale van de KNVB-beker, terwijl de landskampioen van 2010 in de competitie terug is te vinden op de tiende plek. Ook op financieel vlak gaat het dramatisch met Twente. Dat komt de club waarschijnlijk te staan op een nieuwe puntenaftrek.

Een maand geleden bracht de KNVB drie punten in mindering bij Twente wegens het niet nakomen van afspraken uit het plan van aanpak. Komende week buigt de Nederlandse voetbalbond zich weer over de financiële malaise bij Twente en krijgt de club te horen of er opnieuw punten in mindering worden gebracht.

‘Ik hou er rekening mee dat die straf er komt’, liet Twente-directeur Gerald van den Belt dinsdagavond weten in de uitzending van NOS Langs de Lijn. ‘We hebben te veel geld uitgegeven. Ons plan van aanpak is te ambitieus geweest’, legde Van den Belt zijn vinger op de zere plek. ‘Daardoor zijn we in korte tijd gesanctioneerd door de licentiecommissie. We zijn nu aan het schrijven aan een nieuw plan van aanpak.’

photo credit: DSC00011 via photopin (license)

Praat Mee!