Nederlands toptalent maakt stappen bij Man United

De ontwikkeling van het Nederlandse talent Timothy Fosu-Mensah gaat als een trein. De 17-jarige verdediger die deze zomer overkwam van Ajax zat afgelopen speelronde voor het eerst bij “jong” Manchester United. En volgens veel trainers zal het niet lang duren voordat de kapitein van Oranje onder 17 zijn debuut zal maken.

Fosu-Mensah verruilde deze zomer de Amsterdammers voor het machtige Manchester United. Dit was een van de eerste transfers die Louis van Gaal voor ogen had voor de hervormingen van de jeugdopleiding van The Red Devils. Veel mensen plaatste vraagtekens bij zijn keuze, maar niets blijkt minder waar. De mandekker van Oranje onder 17 is wekelijks de uitblinker bij het team onder 18 jaar en heeft met zijn ontwikkeling een plaats veroverd in de selectie van Jong United.

Ook heeft de jongeling vorige week voor het eerst met het eerste elftal van Louis van Gaal en heeft hierbij een goede indruk gemaakt. Zijn huidige trainer Paul McGuinness is ook onder de indruk van Fosu-Mensah: ‘Hij is een hele sterke verdediger die snel de bal veroverd en dan snel het spel naar voren wil verplaatsen. Als hij een duel verliest of uit positie is dan hersteld hij heel snel en maakt ook meteen zijn foutjes goed’, zegt de coach. ‘Er zijn natuurlijk wel punten waar we aan moeten werken, voornamelijk het mentale aspect wat prof zijn nu echt betekend, maar ook wat de Manchester United cultuur is. Leert hij dit, dan is hij er een voor de toekomst’.

Foto:Twitter @TheMUFCAcademy

Praat Mee!