Vorm: ‘Ik was het bankzitten wel beu’

Doelman Michel Vorm was geruime tijd een vaste waarde in de selectie van het Nederlands elftal, maar sinds zijn transfer naar Tottenham Hotspur zat hij vaker op de bank dan hij lief had. De afgelopen weken staat hij weer tussen de palen en grijpt hij deze kans met beide handen. ‘Ik was het bankzitten wel beu.’

‘Ik was bewust van mijn transfer, maar ik wilde dit heel graag ervaren om te werken bij een topclub in deze competitie. Dat ik minder vaak aan wedstrijden kom, daar heb ik rekening mee gehouden’, liet Vorm vlak na zijn transfer weten. Zijn concurrent Hugo Lloris is de onbetwiste nummer een bij Tottenham, maar de keeper is geblesseerd en daardoor kreeg Vorm de kans om zich te bewijzen tijdens de afgelopen wedstrijd waarin hij de nul hield.

‘Ik werk er hard voor met Lloris, Brad Friedel en keeperstrainer Toni Jimenez. Je moet altijd klaar staan op het moment dat het zover is. Nu is het mijn kans en ik denk dat ik het goed gedaan heb. Dat is waar ik dagelijks hard voor train’, aldus de 15-voudig Oranje international. Het is niet onmogelijk dat Vorm na dit seizoen de nummer een kan zijn van The Spurs. Lloris staat op vele lijstjes van internationale topclubs zoals Juventus en Real Madrid en kan deze zomer een transfer maken.

Foto: Twitter @Vorm_Official

Praat Mee!