‘Van Praag hoeft niet te rekenen op onze stemmen’

Michael van Praag hoeft bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA niet te rekenen op stemmen uit Afrika. Zo laat Issa Hayatou, president van de Afrikaanse federatie (CAF), weten. Volgens hem zullen alle stemmen naar Sepp Blatter gaan.

Afrika brengt 54 van de in totaal 209 stemmen uit tijdens de verkiezingen om het voorzitterschap. Van Praag zelf wilde nog niet opgeven en bracht dus een bezoek aan het continent. ‘Ik weet ook dat er voorzitters zijn in Afrika die nog twijfelen’, liet hij weten tegenover BNR. ‘Dat is precies de reden dat ik ernaartoe ben gegaan. Om met hen te praten en proberen hen op andere gedachten te brengen. En dat blijf ik doen.’

Aan zijn bezoek hield de Nederlander uiteindelijk een redelijk positief gevoel over. ‘De bonden mogen natuurlijk zelf beslissen wat ze doen. De verwachting is alleen dat de meeste op Blatter zullen gaan stemmen. Dat denk ik zelf ook. Maar ik heb hier heel veel mensen kunnen spreken.’ Op 29 mei zal blijken of Blatter aanblijft als president van de FIFA, of dat er een nieuwe voorzitter komt.

Praat Mee!