Oranje vrouwen tanken vertrouwen voor WK

De Oranje Leeuwinnen hebben gisteravond in een vriendschappelijke interland nipt gewonnen van Noorwegen. In het Strømmen Stadion wonnen de vrouwen met 3-2 en tanken weer vertrouwen voor het wereldkampioenschap dat in de zomer plaats vindt. 

Speelster Lieke Martens had een groot aandeel door twee keer te scoren tegen de nummer 11 van de wereldranglijst. Nadat Nederland achter kwam te staan scoorde Martens de gelijkmaker uit een voorzet van Manon Melis. Diezelfde Melis zorgde voor een voorsprong en schoort de 2-1 binnen, maar lang kon er niet genoten worden van de voorsprong. Nog voor rust kwamen de Noorse vrouwen op gelijk hoogte.

Na de rust kwam Anouk Hoogendijk binnen de lijnen en speelde daardoor haar honderdste interland. Beide ploegen hadden kansen, maar de winnen treffer bleef lang uit. Pas in de blessuretijd trokken de Oranje leeuwinnen de overwinning over de streep. Martens scoorde vlak voor tijd de 2-3 en toen was de wedstrijd gespeeld.

De ploeg van Roger Reijners is in voorbereiding op het WK in Canada dat op 6 juni van start gaat. Deze overwinning was erg belangrijk voor de nummer 12 van de ranglijst, van de zes oefenduels die Nederland dit jaar speelde werd er nog maar een omgezet in een overwinning.

Praat Mee!