Brands rekent op transfer Depay: ‘De kans dat hij vertrekt is heel groot’

Nu het kampioenschap niet lang meer op zich laat wachten, is het speculeren over de toekomst van Memphis Depay begonnen. Vorig seizoen kon de vleugelaanvaller van PSV al rekenen op de nodige interesse, en de verwachting is dat dat deze zomer niet anders zal zijn. Volgens Marcel Brands moet het raar lopen, wil Depay na dit seizoen nog actief zijn in Eindhoven.

‘De kans is heel groot dat hij vertrekt’, is de technisch directeur van PSV realistisch. ‘Als je ziet welke clubs naar hem informeren, dat is echt de top van Europa.’ Brands is Depay dankbaar dat hij na het WK van afgelopen zomer besloot nog een jaartje vast te plakken aan zijn dienstverband bij PSV. De Oranje-international wilde er nog één keer alles aan doen om kampioen te worden van de Eredivisie. Met nog vijf wedstrijden te spelen en een voorsprong van tien punten op achtervolger Ajax is het slechts een kwestie van tijd tot de landstitel een feit is.

‘Het is ongelooflijk knap wat hij op zijn leeftijd al presteert, zijn rendement is enorm hoog’, gaat Brands verder tegenover het ANP. ‘Als ik voor PSV praat zou ik zeggen: hij is hier nog niet klaar en moet nog een jaar blijven. Maar als ik realistisch ben en ik zou bij een grote Europese club werken, zou ik hem zonder twijfel direct kopen.’

Praat Mee!