‘Clasie kan beter nog een jaar bij Feyenoord blijven’

Een knieblessure gooide eind maart roet in het eten voor Jordy Clasie. De middenvelder van Feyenoord stevende af op een basisplaats in het Nederlands elftal voor de oefeninterland met Spanje (2-0), maar in plaats daarvan keerde hij vroegtijdig terug naar Rotterdam. Volgens Pierre van Hooijdonk doet Clasie er goed aan om zijn verblijf in de havenstad te verlengen.

De 23-jarige Oranje-international stond afgelopen zomer in de belangstelling van FC Porto. In tegenstelling tot Stefan de Vrij, Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Graziano Pellè besloot Clasie zijn club trouw te blijven. Van Hooijdonk vraagt zich in zijn column in Voetbal International hardop af wat Clasie opschiet met een transfer naar een club van het kaliber Porto.

‘Wat heeft Clasie aan een dergelijke transfer? Beter zou hij zich nog een jaar bij Feyenoord doorontwikkelen, waarbij de club hem een bonus in het vooruitzicht stelt bij het behalen van bepaalde sportieve doelen’, schrijft de oud-international van het Nederlands elftal. ‘Als Feyenoord daadwerkelijk kampioen wil worden, zullen ze de beste speler moeten behouden.’

Praat Mee!