Guardiola mist Robben: ‘We zijn gewoon een ander team’

Arjen Robben ontbrak woensdagavond wederom bij Bayern München. De Oranje-international revalideert van een gescheurde buikspier en moest daardoor de kwartfinale van de beker tegen Bayer Leverkusen aan zich voorbij laten gaan. Bayern won weliswaar na strafschoppen, maar had het zichtbaar moeilijk met de opponent.

Trainer Josep Guardiola kan naast Robben ook al geen beroep doen op Franck Ribéry en baalt daar enorm van. Volgens de Spaanse oefenmeester is het gemis van het superduo groot. ‘Zonder Robben en Ribéry hebben we het inderdaad lastig’, gaf Guardiola na afloop van het duel met Leverkusen aan. ‘Vooral in de één-tegen-één-situaties zie je dat terug. Onze andere spelers kunnen die een stuk minder goed aan.’

‘Zonder Ribéry en Robben zijn we gewoonweg een ander team’, ging de voormalig coach van FC Barcelona verder. ‘Maar er zit niks anders op dan ons daaraan aan te passen. In het voetbal krijg je nou eenmaal altijd te maken met onverwachte omstandigheden, daar kun je niets aan veranderen.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!