Twente zakt verder weg na nieuw puntenaftrek

Donkere wolken pakken zich samen boven de Grolsch Veste. De licentiecommissie van de KNVB heeft FC Twente vrijdag voor de tweede keer bestraft met drie punten in mindering. Door de nieuwe puntenstraf zakken de Tukkers van de tiende naar de elfde plek op de ranglijst.

De in mindering gebrachte punten zijn een gevolg van het niet nakomen van afspraken uit het plan van aanpak. Twente-directeur Gerald van den Belt, die afgelopen dinsdag tijdens de halvefinalewedstrijd van de KNVB-beker tegen PEC Zwolle ‘gewoon’ moest werken, gaf deze week al aan rekening te houden met een nieuwe puntenaftrek.

‘Ik hou er rekening mee dat die straf er komt’, zei Van den Belt dinsdagavond in de uitzending van NOS Langs de Lijn. ‘We hebben te veel geld uitgegeven. Ons plan van aanpak is te ambitieus geweest. Daardoor zijn we in korte tijd gesanctioneerd door de licentiecommissie. We zijn nu aan het schrijven aan een nieuw plan van aanpak.’

Horrorseizoen

De nieuwe sanctie van de licentiecommissie is de zoveelste klap die Twente in korte tijd moet zien te verwerken. Na de eerdere puntenstraf liep de landskampioen van 2010 deze week de finale van de KNVB-beker mis, nadat Zwolle de strafschoppenreeks won met 4-3. Donderdag kwam daar nog eens het opstappen van de huidige shirtsponsor XXImo bij.

photo credit: DSC00022 via photopin (license)

Praat Mee!