Willems weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt

Jetro Willems is dit seizoen definitief doorgebroken bij PSV. De aanvallend ingestelde linksback van de Eindhovenaren leverde dit jaar al elf assists af en is daarmee een van de belangrijke krachten in het elftal van trainer Phillip Cocu. De oud-international van het Nederlands elftal wil Willems graag nog een jaar in Eindhoven houden.

Cocu denkt dat het voor de ontwikkeling van Willems het verstandigst is als hij zijn verblijf bij PSV verlengt. In het gratis dagblad Metro wordt de 21-jarige verdediger geconfronteerd met de woorden van zijn trainer. Willems laat weten dat hij niet op de hoogte was van de uitspraak van Cocu. ‘Maar ik maak mijn eigen beslissingen.’

Contractonderhandelingen

De vijftienvoudig Oranje-international verruilde in de zomer van 2011 de jeugdopleiding van Sparta voor die van PSV en debuteerde al snel op het hoogste niveau. Willems is op dit moment in gesprek met de clubleiding van PSV over het verlengen van zijn tot 2017 lopende contract. Of hij ook daadwerkelijk een nieuwe verbintenis gaat tekenen, weet Willems zelf ook nog niet.

‘Ik heb nog veel te leren, maar dat kan ook bij een andere club’, zegt Willems. ‘Ondanks dat ik jong ben, speel ik hier al wel vier jaar. Ik heb voldoende ervaring. Ik weet het gewoon nog niet’, besluit de verdediger.

Praat Mee!