Sneijder niet in sterrenteam van Mourinho

José Mourinho mocht in The Telegraph zijn all-time sterrenteam samenstellen van spelers met wie hij heeft samengewerkt. De aanvoerder van Oranje komt niet voor in het team van de excentrieke Portugees, met wie hij in het seizoen 2009/2010 de Treble veroverde.

De coach van Chelsea kiest voor Mesut Özil op de positie van Wesley Sneijder. De trainer had de Duitse nummer 10 onder zijn hoede bij Real Madrid waarin hij 71 assists afleverde in drie seizoenen. Met Sneijder beleefde Mourinho een van zijn beste jaren als coach. In een seizoen won hij met Inter Milan de Serie A, de Coppa Italia en de Champions League en de kleine spelmaker was The Most Valuable Player in dat hele seizoen. In 2010 werd Sneijder ook genomineerd voor de Ballon D’or en sprak emotioneel over de band die hij had met Mourinho, dit in tegenstelling tot Özil die in het laatste seizoen vaak verdreven werd naar de bank.

Voor de rest bestaat het dreamteam van Mourinho uit spelers die hij in zijn eerste periode bij Chelsea heeft getraind zoals Petr Cech, John Terry en Frank Lampard. Van Internazionale heeft alleen Javier Zanetti het team gehaald en bij Real Madrid staan alleen Cristiano Ronaldo en dus Özil in de basis.

All-Time Jose TelegraphFoto: The Telegraph @kos

 

Praat Mee!