Advocaat geprezen om zijn werkwijze

Dick Advocaat is tot het einde van het seizoen coach van Sunderland en moet de ploeg behouden van degradatie. Afgelopen speelronde maakte De kleine generaal zich onsterfelijk door te winnen van rivaal Newcastle United. De coach krijgt ook veel lof vanuit de spelersgroep, zo ook van Connor Wickham.

Wickham werd ooit geprezen als een talentvolle spits, maar werd in zijn periode onder Gus Poyet nooit gebruikt als spits. Hij werd voornamelijk geposteerd op de flanken en alleen als de nood hoog was stond hij op zijn favoriete positie. Maar onder Advocaat heeft de Engelsman een nieuwe rol gekregen die hem op zijn lijf is geschreven. ‘Op zijn eerste werkdag kwam de manager naar mij toe of ik klaar was voor een nieuwe rol, namelijk om centraal in de aanval te spelen waarin ik veel diepte moest gaan zoeken, maar voornamelijk actief ben achter de twee spitsen. Een soort “zwervende” spits’, zo zegt Wickham in gesprek met The Gazette. ‘Ik ben blij met deze rol, maar ook hoe hij met de rest van het team bezig is, is bewonderenswaardig.’

Nog voordat Advocaat het contract had gekeken had de voormalig prof al uren aan videomateriaal gezien van Sunderland. Hierdoor kon de coach goed zien waar het aan schort en heeft een nieuwe speelstijl geïntroduceerd bij The Black Cats. Dit resulteerde tot nu toe tot een overwinning tegen Newcastle United , maar verloor zijn debuutwedstrijd met 1-0 tegen West Ham United.

“De kleine generaal”

‘De coach is erg gedisciplineerd, heeft een no-nonens aanpak en weet precies hoe hij de spelers moet prikkelen maar ook welke taak hij ze moet geven. Ook zijn staf is briljant. Je kan ze allemaal aanspreken, wanneer je maar wil en ze geven je ook het vertrouwen wat je als speler graag wil hebben. Het grootste verschil is dat zij graag naar je mening luisteren’, zo spreekt de positieve Wickham. Gisteren werd bekend dat als Advocaat Sunderland in de Premier League kan houden hij een contract kan tekenen voor volgend seizoen. Op dit moment staat Sunderland 15e met drie punten boven de degradatiestreep met nog zeven wedstrijden te spelen. 

Foto: Soccer.ru, Wiki Commons

Praat Mee!