‘Ik ben gewoon Bruno, een voetballer’

Bruno Martins Indi mocht afgelopen zomer na een uitstekend WK een mooie transfer maken naar zijn geboorteland Portugal. De verdediger van FC Porto is vaak een vaste waarde in het elftal van Julien Lopetegui, maar is zich zelf niet gaan zien als topspeler.

De Oranje-verdediger was op het afgelopen WK de uitblinker van de defensie en trok daarmee de aandacht van FC Porto. Martins Indi geeft toe dat dit een mooie stap was in zijn carriére, maar op de vraag of hij nu een grote naam is reageert hij nuchter. ‘Een grote naam? Dat weet ik niet Joh. Ik ben gewoon Bruno en ik ben toevallig voetballer geworden’, zo zegt de mandekker.

Zijn compagnon in de Oranje-defensie Stefan de Vrij maakte eveneens ook een toptransfer naar het Italiaanse Lazio. Vorig seizoen speelde de twee nog samen bij Feyenoord, maar Martins Indi had een periode waarin hij vaker op de bank zat dan dat hij speelde. ‘Als ik als jonge speler van Feyenoord eens op de bank belandde, zat ik tijdens de wedstrijden voortdurend met mijn noppen op het beton van de dug-out te tikken. Dat de trainer maar wist dat ik er nog was’, grapt de verdediger.

Bron: Богдан Заяц, Wiki Commons

Praat Mee!