Dost scoort niet, maar is wel belangrijk voor Wolfsburg

Zaterdag boekte de ploeg van Bas Dost een 2-0 overwinning op Hamburger SV. Aan het begin van dit jaar scoorde de speler aan de lopende band voor VfL Wolfsburg, maar sinds 1 maart heeft de Oranje-spits niet meer gescoord. Wel leverde de boomlange Dost in de gewonnen wedstrijd twee assists af.

Ploeggenoot Kevin De Bruyne is blij dat de international ook belangrijk kan zijn zonder te hoeven scoren. ‘Vooral bij het tweede doelpunt deed Bas het geweldig. Hij hoeft niet altijd te scoren, het is ook goed als hij de aangever is’, zo zegt de Belg. Ook de doelpuntenmaker van de 2-0, Daniel Caligiuri, is onder de indruk van de kwaliteiten van Dost. ‘Hij kan niet alleen doelpunten maken, maar ook voorbereiden. Dat is een groot compliment voor hem’, aldus de middenvelder. Wolfsburg staat nog steeds tweede achter koploper Bayern Munchen met 10 punten voorsprong.

De Oranje-international staat dit seizoen op dertien treffers in zestien wedstrijden voor Die Wolfe. Collega-international Arjen Robben staat nog steeds op 17 treffers, maar is niet meer de topscorer van de Bundesliga. Dat is nu Alexander Meier van Eintracht Frankfurt met 19 goals.

Bron: Instagram

Praat Mee!