Van Hanegemen neemt het op voor Boëtius

De loopbaan van Jean-Paul Boetius dreigt in het slop te raken. De speler van Feyenoord en Jong Oranje zit de laatste weken vaker op de bank dan hij lieft heet en moet genoegen met schamele minuten als invaller. Clubicoon Willem van Hanegem breekt een lans voor de jonge vleugelaanvaller.

‘Ik weet ook wel dat Boetius een paar hele slechte wedstrijden heeft gespeeld, maar hij heeft vertrouwen nodig’, zo schrijft de Kromme in het Algemeen Dagblad. ‘Nu mag hij af en toe invallen als het niet draait. Ik herhaal: als het niet draait. Daar schiet Boëtius dus niets mee op.’ De international van Jong Oranje mocht deze ronde alweer invallen tegen Willem II. De aanvaller mocht ruim twintig minuten meedoen, maar kon geen potten breken.

Ook zijn generatie genoot Tonny Vilhena geniet niet van zijn speeltijd bij de Rotterdammers. De middenvelder heeft geen belangrijke rol en flirtte afgelopen winter openlijk met Southampton. Van Hanegem hoopt wel dat de twee talenten bij Feyenoord blijven. ‘Ik ben geen trainer, toch denk ik te weten dat je die gasten goed kunt gebruiken. Ik begrijp ook niet waarom ze dit seizoen zo weinig speeltijd kregen’, zo schrijft hij.

Praat Mee!