Revalidatie Robben verloopt voorspoedig: ‘Ik kan weer lachen’

Arjen Robben liep begin maart een buikspierblessure op tijdens een competitiewedstrijd van Bayern München, en moest zich daardoor afmelden bij bondscoach Guus Hiddink voor de interlands met Turkije (1-1) en Spanje (2-0 winst). Inmiddels gaat het de goede kant op met de Nederlander, maar het Champions League-duel met FC Porto van woensdagavond moet hij nog aan zich voorbij laten gaan.

‘Ik heb er veel last van’, zegt Robben in de Duitse krant Bild over zijn gescheurde buikspier. ‘In het dagelijks leven merk ik het met alles. Met opstaan, naar de wc gaan en zitten.’ Ondanks zijn beperkingen houdt Robben de moed erin. De 31-jarige aanvaller hoopt eind april zijn rentree te kunnen maken tijdens de halve finale van de Duitse beker, als Borussia Dortmund de tegenstander is.

‘Alles deed pijn, maar de pijn wordt steeds minder’, legt Robben uit. ‘Lachen gaat nu een stuk beter. Ik werk elke dag aan mijn rentree. Het herstel verloopt volgens plan. Ik ben al weer wat in beweging, zit op de fiets, ik begin binnenkort ook met hardlopen.’

Vanavond moet Robben nog vanaf de tribune toekijken als zijn ploeg het opneemt tegen FC Porto in het kader van de kwartfinale van de Champions League. Bruno Martins Indi is wel van de partij. De verdediger van Porto start hoogstwaarschijnlijk in de basis.

Praat Mee!