Oranje onder 17 boekt nipte oefenzege op Zwitserland

Oranje onder 17 is de voorbereiding op het EK in Bulgarije goed begonnen. De talenten van bondscoach Maarten Stekelenburg boekten dinsdag een kleine oefenzege op Zwitserland: 1-0. Ajax-aanvaller Dani de Wit maakte de enige treffer van de wedstrijd.

De beste kansen in de eerste helft waren voor Oranje onder 17. De Wit zorgde na tien minuten voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Met een halve omhaal bracht hij de Zwitserse goalie in de problemen, maar Jay-Roy Grot was net iets te laat om de rebound binnen te tikken. Verderop in de eerste helft slaagde Robin Schouten er wel in een rebound in te schieten, maar dit keer stond de lat de openingstreffer in de weg. Wederom stond De Wit aan de basis van de Oranje-aanval.

In de tweede helft drukte Onder 17 het overwicht eindelijk uit in de score. Mink Peeters slingerde de bal het zestienmetergebied in, waar De Wit in vrije positie verwoestend uit kon halen: 1-0. In het restant van de wedstrijd deelde Zwitserland wat speldenprikjes uit. Oranje bleef echter de gevaarlijkste ploeg, maar verzuimde om de voorsprong verder uit te breiden. Een schot van Schouten werd geblokt, terwijl ook Grot en Teun Koopmeiners niet scherp genoeg waren.

Donderdag speelt Onder 17 opnieuw een oefenwedstrijd tegen de Zwitsers. De aftrap in Wezep is om 18.30 uur.

Praat Mee!