Van der Vaart hoopt nog op Oranje

Rafael van der Vaart is al ruim anderhalf jaar niet meer opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal. Zijn laatste wedstrijd dateert alweer van 19 november 2013 tegen Colombia, maar in de Panorama laat de 109-voudig international weten dat hij nog altijd hoopt op meer wedstrijden in het elftal van Guus Hiddink.

‘Ik zal nooit vroegtijdig afscheid nemen van Oranje. Zolang ik voetbal blijf ik beschikbaar. En ja, ik zie het ook nog steeds gebeuren’, zo zegt Van der Vaart. ‘Als ik er niet meer in zou geloven, dan had ik dat wel gezegd.’ De voormalig nummer middenvelder van Oranje zat nog wel dicht bij een plaats in de selectie voor het WK 2014, maar moest afhaken door een blessure waardoor hij het succesvolle toernooi aan zich voorbij moest laten gaan.

Op de vraag waarom hij niet wordt geselecteerd is Van der Vaart duidelijk. ‘Het is logisch waarom ik momenteel niet geselecteerd word voor Oranje, omdat ik op de bank zit bij HSV. Ik ben geen international van San Marino… Maar de droom, de drang en de ambitie zijn nog altijd aanwezig’, zo klinkt de middenvelder fel. ‘Ik hoor weleens: je moet op je hoogtepunt stoppen. Maar waarom? Wat kan mij het nou schelen als het niveau minder wordt, ik heb toch plezier? Ik snap daar helemaal niks van. Ik wil gewoon voetballen. En misschien is dat straks, op mijn 36ste, wel bij Telstar of Cádiz. Ik heb daar niet zoveel moeite mee. Wat blijft, is de liefhebber’, sluit de voormalig Oranje-international af.

Van der Vaart werd de afgelopen maanden veelvuldig gelinkt aan het Amerikaanse Kansas City, maar vanwege de salariseisen van de geboren Heemskerker liet Kansas City de interesse voor wat het is. Van de clubleiding van HSV heeft de middenvelder te horen gekregen dat hij moet vertrekken.

 

Praat Mee!