Duitse succescoach vertrekt na zeven jaar

Jürgen Klopp zal Borussia Dortmund na zeven succesvolle jaren verlaten, zo bevestigd de club op een ingelaste persconferentie. Klopp had in Dortmund nog een contract tot de zomer van 2018, maar na een loodzwaar seizoen ziet hij zichzelf niet meer als de ideale coach van BVB. 

Op de persconferentie maakt de excentrieke trainer duidelijk waarom hij de club na twee landstitels, een DFB Pokal en een finaleplaats in de Champions League gaat verlaten. ‘Ik denk dat dit het juiste moment is om Dortmund te verlaten. De club verdient een trainer die honderd procent goed is voor de club. En nee, ik heb ook geen contacten met andere clubs en heb ook geen ruzie met de spelers’, verklaart Klopp.

Hoewel het einde van zijn dienstverband bij Dortmund eindigt heeft de trainer nog een wens. ‘Voor mijn afscheid wil ik een rondrit door de stad in een open bus, met de beker.’ De Duitse beker is nog de enige prijs waar Dortmund voor strijd en in de halve finale wacht aartsrivaal Bayern Munchen. Technische directeur Michael Zorc wil de wens van Klopp uitlaten komen, ‘Iedereen bij deze club moet ervoor zorgen dat hij het afscheid krijgt wat hij verdient. We hebben een voetbalsprookje geschreven, met Jürgen als hoofdrolspeler’, zo sluit Zorc af.

Praat Mee!