Robben moet KNVB-beker uitreiken bij winst Groningen

FC Groningen doet er alles aan om Arjen Robben op zondag 3 mei naar De Kuip te krijgen. De ‘Trots van het Noorden’ speelt die dag de finale van de KNVB-beker tegen PEC Zwolle. Mocht Groningen de finale winnen, dan wil de club de beker uit de handen van Robben ontvangen.

Robben doorliep de gehele jeugdopleiding van Groningen, waarna hij zijn carrière vervolgde bij PSV, Chelsea en Real Madrid, voordat hij in 2009 arriveerde bij Bayern München. Iedereen binnen de club ziet de 31-jarige aanvaller van Bayern München als de ideale man om de eerste prijs in de clubhistorie uit te reiken.

Volgens De Telegraaf is er voortdurend contact tussen Robben en de clubleiding van Groningen. Als Bayern zich volgende week weet te plaatsen voor de halve finale van de Champions League, dan is het hoogst onwaarschijnlijk dat Robben aanwezig kan zijn bij de bekerfinale. In dat geval speelt de Duitse recordkampioen twee of drie dagen later namelijk al de eerste halve finalewedstrijd.

Robben, die momenteel kampt met een buikspierblessure, verwacht op 28 april zijn rentree te maken tegen Borussia Dortmund. Groningen moet hopen op CL-eliminatie van Bayern of een terugslag in het herstel van de Oranje-international. Alleen dan lijkt het aannemelijk dat Robben ingaat op de uitnodiging van zijn voormalige club. (Foto: Instagram)

Praat Mee!