Kuyt luistert rentree op met twee treffers

Dirk Kuyt heeft donderdagavond een succesvolle rentree gemaakt bij Fenerbahçe. De oud-international van het Nederlands elftal deed 45 minuten mee in het gewonnen bekerduel met Mersin Idman Yurdu (4-1) en was tweemaal trefzeker. Het was de eerste wedstrijd van Kuyt nadat hij vorige week bekend maakte terug te keren bij Feyenoord.

De Katwijker is blij dat hij zijn terugkeer kon opluisteren met twee doelpunten. ‘Ik ben blij met mijn twee doelpunten, maar mijn fitheid is nu nog belangrijker en ik heb 45 minuten zonder problemen kunnen spelen’, zei Kuyt na afloop op de clubwebsite. Dat hij alleen de eerste helft in actie kwam, was afgesproken werk. ‘Ik had voor het duel met Mersin met de dokter afgesproken dat ik maar één helft zou spelen’.

In de laatste twee maanden van zijn verblijf in Turkije heeft Kuyt nog één doel voor ogen. ‘Ik wil mijn carrière bij Fenerbahçe afsluiten als kampioen’, aldus de 34-jarige aanvaller. Fenerbahçe kijkt op dit moment, met nog acht wedstrijden te gaan, tegen een achterstand van twee punten aan op koploper Galatasaray. (Foto: Instagram)

Praat Mee!