Di Matteo blijft vertrouwen houden in Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar beleefd niet zijn meest productieve seizoen bij Schalke 04. De Oranje-spits heeft dit seizoen nog maar zeven keer gescoord in de Bundesliga en zijn laatste doelpunt dateert alweer van 29 november. Coach Robbert Di Matteo blijft vertrouwen houden in de spits na een persoonlijk gesprek. 

Afgelopen donderdag kreeg de international van het Nederlands elftal een flinke knauw, hij moest meetrainen met het B-elftal van Schalke en het jonge talent Leroy Sané kreeg de voorkeur van de Italiaanse coach. In gesprek met BILD legt de coach uit waarom hij hiervoor koos. ‘Tijdens de trainingen proberen we wel vaker dingen uit, dit is heel normaal. Klaas-Jan speelt zondag gewoon’, aldus Di Matteo.

Een paar dagen voordat Huntelaar naar het B-elftal werd gestuurd had de spits een gesprek onder vier ogen met de trainer. ‘De inhoud daarvan komt niet naar buiten. In principe geldt: een prof leeft van zelfvertrouwen en dat zelfvertrouwen krijgt hij na een doelpunt of een overwinning. We moeten het geluk weer zien af te dwingen, misschien moeten we profiteren van de fout van een keeper’, aldus de coach over het gesprek.

Praat Mee!