Nederlander op weg naar CL met Borussia Mönchengladbach

Roel Brouwers speelt al zeven jaar bij Borussia Mönchengladbach een heeft van alles meegemaakt. Van degradatie tot promotie en nu lonkt voor het eerst de Champions League voor de Nederlander die nog nooit is opgeroepen voor Oranje. 

Die Fohlen staan op de derde plaats en dat betekend rechtstreekse plaatsing voor het kampioenenbal, maar ook de vierde plaats in de Bundesliga geeft recht op Champions League deelname via de play-offs. Met nog vijf wedstrijden te gaan en 12 punten voorsprong op de nummer vijf Schalke 04, lijkt Brouwers af te stevenen op het lucratieve bekertoernooi.

De centrale verdediger speelt alweer tien jaar in de Duitse eredivisie. In 2005 stapte hij van Roda JC over naar SC Paderborn. Twee seizoenen later vertrok hij naar Borussia Mönchengladbach en heeft al 170 wedstrijden gespeeld, waaronder een groot aantal als aanvoerder. In 2010 kreeg Brouwers aandacht van de media omdat er niet genoeg vertrouwen was in het verdedigingsduo van het Nederlands elftal. Veel critici opperde dat hij tenminste een kans moest krijgen, maar toenmalig bondscoach Bert van Marwijk gaf geen gehoor en nam Brouwers niet mee.

Praat Mee!