Koeman verliest uitwedstrijd tegen Pieters

Ronald Koeman begon het seizoen voortvarend. Met attractief spel, veel doelpunten en vooral veel plezier kreeg hij alle lof van binnen en buitenland. Maar nu vlak voor het einde van de competitie heeft Southampton het zwaar, dit keer verloor het de uitwedstrijd tegen Stoke City waar Erik Pieters in de basis begon.

Stoke City begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kansen, maar het was de ploeg van Koeman die de leiding nam. Middenvelder Morgan Schneiderlin schoot de ploeg van dichtbij op een 1-0 voorsprong. Vlak voor de rust leek het erop dat de thuisploeg op gelijke hoogte ging komen, maar Steven N’Zonzi faalde hopeloos door naast te schieten op een leeg doel.

Na de theepauze kwam er meer leven in de brouwerij en al snel kwam Stoke langszij. N’Zonzi gaf een niet al te beste voorzet maar collega spits Mame Diouf kon het beste ervan maken en tikte de 1-1 binnen. Dit gaf de thuisploeg vertrouwen en ging op jacht naar een tweede doelpunt. De ploeg van Koeman had nog een paar flinke kansen, onder andere een poging van Dusan Tadic die van de lijn werd gehaald. Maar Charlie Adam zorgde in de blessuretijd ervoor dat Stoke de drie punten bij kon schrijven.
 

Praat Mee!