Van Gaal blij ondanks verlies

Zaterdagmiddag stond de kraker Chelsea – Manchester United op het programma en voor Louis van Gaal was dit een weerzien met zijn voormalig leerling Jose Mourinho. Ondanks de nederlaag (1-0) was de voormalig bondscoach verassend positief over het spel van zijn ploeg. 

‘We hebben Chelsea van het veld gespeeld. Als team waren we fantastisch. We hebben tegen een verdedigend Chelsea veel kansen afgedwongen, maar we waren niet effectief genoeg’, verklaart Van Gaal. In de eerste helft had Manchester United drie opgelegde kansen en Chelsea nul. Maar toch wisten de Londenaren een kans te creëeren en ook meteen te scoren. Eden Hazard tekende in de 38ste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd.

In de tweede helft werd nog duidelijker dat Van Gaal zijn team aan de praat heeft gekregen. ‘We creëerden acht kansen en Chelsea drie, dat is ongelooflijk goed. Ik ben zeker teleurgesteld, maar ik ben enorm blij met ons optreden van vandaag’, sluit de trainer af.

Manchester United staat na het verlies op de derde plaats met 65 punten, terwijl de nummer twee Arsenal op 66 punten staat. De landstitel is niet meer haalbaar voor United en Arsenal. Chelsea staat vier aan kop 73 punten en hebben nog een wedstrijd tegoed.

Praat Mee!