Afellay pakt Griekse landstitel

Ibrahim Afellay kan opnieuw een landstitel op zijn erelijst bijschrijven. De middenvelder die speelt bij Olympiacos kan na de wedstrijd tegen Levadiakos de prijs in ontvangst nemen, omdat de nummer twee Panathinaikos eerder op de dag de laatste punten verspeelde. Voor Afellay is dit zijn zesde landstitel. 

Panathinaikos moest zondagmiddag winnen van Panthrakikos om nog enigszins kans te maken op de landstitel, mits de ploeg van Afellay de overige wedstrijden zou verliezen. Dit gebeurde niet en Panathinaikos moest zelfs zijn tweede plaats afstaan aan PAOK Saloniki. Het verschil is nu 10 punten met de nummer twee en met nog drie wedstrijden te gaan is Olympiacos officieel kampioen van Griekenland.

De Oranje-international heeft dit seizoen 22 wedstrijden gespeeld voor de ploeg uit Griekenland en vijf maal gescoord. Of Afellay bij de club blijft is niet zeker. Eerder dit seizoen zou er een opstootje zijn geweest met de trainer, die het niet zag zitten in de begaafde middenvelder, maar dit probleem leek al snel verholpen. Ook staat hij nog steeds onder contract bij Barcelona, maar is na dit seizoen transfervrij.

Praat Mee!