Ron Vlaar in de finale van FA Cup

De Nederlanders Ron Vlaar en Leandro Bacuna hebben de FA Cup finale weten te bereiken door Liverpool te verslaan op Wembley (2-1). Aston Villa gaat op 30 mei de eindstrijd aan tegen Arsenal, dat zich gister wist te plaatsen door te winnen van Reading. 

Vlaar en Bacuna begonnen allebei in de basis tegen het geplaagde Liverpool dat nu geen enkele prijs meer kan winnen dit seizoen. Notabene kwam de ploeg uit de Merseyside op voorsprong door een doelpunt van Philippe Coutinho, maar lang kon Liverpool hier niet van genieten. Tien minuten voor het rustsignaal noteerde de Belg Christian Benteke voor de gelijkmaker na een goed voorbereidend werk van Fabian Delph.

Na rust probeerde Liverpool weer grip op de wedstrijd te krijgen en meer aanvallende intenties te tonen door Mario Balotelli in te brengen. Maar de ploeg van Oranje-international Vlaar trok aan het langste eind. Na een uitstekende aanval ronde uitblinkder Delph af en stond het 2-1. Met de moed der wanhoop gingen The Reds nog op zoek naar de 2-2, maar deze zou er nooit komen. Een inzet van Steven Gerrard werd van de lijn gehaald en een doelpunt van Balotelli werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Voor de twee Nederlanders betekent dit dat zij het seizoen glorieuze kunnen afsluiten. Ondanks de benauwde positie op de ranglijst, vier punten boven de degradatiestreep, kunnen zij na winst nog wel Europa in. De finale zal op 30 mei op Wembley worden gespeeld, de tegenstander is dan Arsenal.

Praat Mee!