Janmaat vergelijkt degradatieduel met het WK

Daryl Janmaat had zijn debuutseizoen bij Newcastle United anders voorgesteld dan dat het nu is. The Magpies staan in de onderste regionen van de Premier League en het verschil met de nummer 18, wat directe degradatie betekend, bedraagt zeven punten. De Oranje-international is bang dat zijn ploeg degradeert en dit laat hij ook blijken.

In gesprek met The Chronicle verteld de rechtsback dat hij het “degradatieduel” tegen Swansea City vergelijkt met de halve finale van het afgelopen WK. ‘Ik heb in Brazilie in de halve finale gestaan, maar dit komt heel erg in de buurt. We moeten winnen. We zijn gefocust. als we die punten pakken zijn we voorlopig veilig. Dat is voor ons het enige dat telt’, zo zegt de international.

Newcastle United heeft al zes wedstrijden op rij niet weten te winnen en de ommekeer moet komen tegen Swansea City. ‘We moeten positief blijven en het geloof houden. Er zijn nog vijf duels te gaan en we moeten er minimaal één van winnen. Ik heb er vertrouwen in. Woorden voldoen niet meer, we moeten het nu gewoon laten zien,’ sluit de verdediger af.

Praat Mee!