Verdeling tv-gelden gunstig voor Feyenoord, opnieuw tegenvaller voor Twente

De verdeling van de tv-gelden voor komend seizoen valt gunstig uit voor onder andere Ajax, PSV en Feyenoord. Zij krijgen aanzienlijk meer geld uitgekeerd dan dit jaar. FC Twente en FC Utrecht zullen echter tonnen moeten gaan inleveren.

Het tv-geldklassement wordt opgemaakt met behulp van de eindstanden van de laatste tien seizoenen. Het meest recente seizoen telt tien keer mee en het seizoen van tien jaar geleden telt slechts een keer mee. De sportieve en bestuurlijke crisis bij FC Twente zorgde voor een beroerd seizoen in Enschede. In Rotterdam is men hier echter blij mee, Feyenoord staat op de tv-geldenranglijst nu boven de Tukkers en krijgt zo’n 1,5 miljoen euro meer.

In totaal krijgen de clubs 72 miljoen euro van FOX Sports. Ajax krijgt hiervan het grootste deel: 9,3 miljoen. Kampioen PSV volg op de voet met 8,4 miljoen euro. ADO Den Haag lijkt de grootste winnaar te gaan worden. Op basis van de huidige stand gaat de club NAC en Heracles voorbij op de ranglijst. Dit levert de Hagenezen ongeveer 2,7 miljoen euro op.

Praat Mee!