‘Zou Pellè meenemen naar WK’

Graziano Pellè is de absolute topschutter van Feyenoord. De boomlange Italiaan scoort goal na goal, maar werd nog nooit opgeroepen voor zijn land. Onterecht, vindt Pierre van Hooijdonk.

‘Zoals ik hem tegen PSV zag spelen, dat was echt geweldig’, vertelde de voormalig vrije-trappen-specialist bij Studio Voetbal. Volgens Van Hooijdonk zou Pellè dan ook niet misstaan als targetman van de Italianen. ‘Hij was een aanspeelpunt, balvast, in de lucht won hij alles… Als ik de Italiaanse bondscoach was, zou ik hem meenemen naar het WK.’

Wanneer Pellè daadwerkelijk mee zou willen naar het WK dient hij allereerst de concurrentiestrijd te winnen van vermaarde topspitsen Mario Balotelli, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Mattia Destro, Alberto Gilardino en Antonio Cassano, terwijl ook Luca Toni het WK nog niet uit zijn hoofd heeft gezet.  Toch vindt Van Hooijdonk dat Prandelli Pellè goed kan gebruiken. ‘Niet voor de basis, maar wel om bij de selectie te hebben. Want als je eens achter staat, is het heerlijk om hem erbij te hebben.’ (Foto: Jan Roelfsema)

Praat Mee!