Aké na vijf duels weer teruggehaald door Chelsea

Een maand geleden vertrok Nathan Aké op huurbasis naar Reading. Na vijf optredens zit dat avontuur er alweer op voor de Nederlandse jeugdinternational. Chelsea heeft Aké per direct teruggehaald naar Londen. Dat maakte Voetbal International donderdag aan het einde van de ochtend bekend.

De koploper van de Premier League besloot eind maart Aké voor vier weken te verhuren aan Reading, dat actief is op het een na hoogste niveau in Engeland. Een verlenging van het dienstverband zit er niet in, ondanks dat de 20-jarige verdediger annex middenvelder verzekerd was van een basisplaats bij Reading.

Of Aké dit seizoen nog mag rekenen op speelminuten bij Chelsea is afhankelijk van de prestaties van de Londenaren in de komende weken. De ploeg van José Mourinho kan zich in mei kronen tot kampioen. Op dit moment heeft Chelsea een voorsprong van tien punten op naaste belager Arsenal. Met nog zes wedstrijden op het programma is het niet de vraag óf Chelsea kampioen wordt, maar wanneer.

Als The Blues een paar wedstrijden voor het einde van de competitie zeker zijn van de titel, is de kans groot dat Mourinho jongens als Aké een kans geeft. De Hagenaar heeft in Londen nog een contract tot de zomer van 2019.

Praat Mee!