Robben pakt 4e landstitel met Bayern München

Zondagmiddag kroonde Bayern Munchen zich voor de 25te keer kampioen van Duitsland zonder daarvoor hoeven te spelen. De nummer twee VfL Wolfsburg verloor met 1-0 van Borussia Monchengladbach en kan de ploeg uit zuid Duitsland niet meer inhalen. Voor Oranje-international Arjen Robben is dit zijn vierde landstitel in zes seizoenen bij de recordkampioen. 

Zaterdagmiddag won Bayern Munchen ternauwernood met 1-0 van Herta Bsc en moest dus nog een dag in spanning afwachten of dit weekend al de titel gevierd kon worden. Trainer Pep Guardiola is vooral trots op zijn ploeg, maar wil nog wel absolute concentratie voor de laatste wedstrijden. ‘De ploeg heeft het erg goed gedaan en ik ben enorm trots op de jongens. We moeten ons nu op de andere competities concentreren en hopen dat een aantal spelers snel terugkomt van blessures’, aldus de coach.

Bayern Munchen is nog in de race voor de Duitse Pokal waarbij in de finale tegen Dortmund gespeeld zal worden en de Champions League waar FC Barcelona de tegenstander is. Robben zal op tijd fit zijn om zijn ploeg te helpen naar opnieuw een treble.

Praat Mee!