Degradatie op de loer voor Oranje-spelers bij Newcastle

Het zijn zware tijden voor Newcastle United en de vier Oranje-internationals, want de kans dat degradatie een feit wordt wordt met elke speelronde groter. Clubicoon van The Magpies Alan Shearer twijfelt of de ploeg nog punten kan pakken om degradatie, opnieuw, te ontlopen. 

De ploeg van Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong bivakkeren op de veertiende plaats in de premier league, maar de voorsprong op de nummer 18 bedraagt maar vijf punten. Met nog vier wedstrijden te gaan is nog alles mogelijk, maar Shearer houdt zijn hart vast.

‘Twijfel er maar niet aan. Newcastle verkeert nu echt in degradatiegevaar. Tot afgelopen weekend had ik het niet gedacht, maar na dat duel durf ik niet met zekerheid te zeggen dat de ploeg dit seizoen nog een punt pakt’, schrijft hij in zijn column voor The Sun. Newcastle neemt het de komende weken op tegen Leicester, West Bromwich Albion, Queens Park Rangers en West Ham United.

Twee van de vier Oranje-spelers worden al in verband gebracht met andere clubs als degradatie een feit wordt. Janmaat zou nadrukkelijk in de belangstelling staan van Southampton en Krul zou op de radar staan bij Crystal Palace.

Praat Mee!