Feyenoord zwaar bestraft door UEFA

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond heeft een besluit genomen naar aanleiding van het onderzoek naar de thuiswedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma in de Europa League. De club heeft twee straffen gekregen, een voor het racistische gedrag dat de fans vertoonde en de andere voor het afsteken van vuurwerk. De boete bedraagt in totaal 100.000 euro.

Tijdens de thuiswedstrijden tegen AS Roma zouden Feyenoord-fans zich schuldig hebben gemaakt aan racistische gedrag door een plastic opblaasbare banaan op het veld te hebben gegooid. De fans zouden het niet racistische hebben bedoeld, omdat dit een soort “traditie” zou zijn. De UEFA stemt hier niet mee in en dus moet Feyenoord het eerst volgende Europese thuisdeel zonder publiek moeten afwerken. Ook krijgt het 50.000 euro boete.

Voor het gooien van vuurwerk en voorwerpen en het blokkeren van de trappen op de tribunes staat ook een boete. Naast weer 50.000 euro is er ook een voorwaardelijke straf van één thuiswedstrijd in Europees verband zonder publiek met een proeftijd van twee jaar.

(foto: Vysotsky)

Praat Mee!