Van Persie wil bij Manchester United blijven

Robin van Persie heeft niet de intentie om Manchester United na drie seizoenen te verlaten. De Oranje-international zou volgens vele niet meer zijn niveau van drie jaar terug kunnen halen, maar de spits heeft besloten om in zijn vierde en laatste jaar te laten zien waarom hij ooit naar Manchester United kwam, zo meldt de Daily Mail.

De geroutineerde spits beleeft een matig seizoen en heeft nog maar tien doelpunten gescoord. Na een blessure van twee maanden kon de Oranje-spits afgelopen zaterdag weer zijn rentree maken in de 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Everton. Omdat dit al de zoveelste blessure is in twee seizoenen vragen veel mensen zich af of de voormalig Feyenoorder het zware niveau nog wel aan kan. De Daily Mail schrijft dat de aanvaller daar wel van verzekerd is en dat hij dat nog graag zou willen bewijzen aan de trainer, de club en de fans.

Een bron rond de spits zou tegen de Engelse krant hebben gezegd dat Robin geeft haast heeft om weg te gaan en dat hij nog steeds dingen kan bereiken bij United. De clubleiding denkt er al een tijdje over na om de grootverdiener van de hand te doen. Met een salaris van ruim 12 miljoen euro per jaar zou hij bij een volgende club flink moeten inleveren. Zelf heeft de international al verschillende belangstellende clubs afgewezen, waaronder topclubs uit Turkije en Italie.

Praat Mee!