België geschokt na hartstilstand Mertens

Tijdens een wedstrijd tussen de beloften van Lokeren en Racing Genk zakte Lokeren-voetballer Gregory Mertens ineen door een hartstilstand. De 24-jarige verdediger werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar een dag later is zijn toestand nog steeds kritiek volgens de Belgische media. 

De verdediger, die overigens geen familie van Dries Mertens is, werd op het veld behandeld door zowel het medische team van Lokeren en Racing Genk, vlak daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De clubarts van Lokeren gaf in een kort statement aan hoe het er voor staat. ‘Hij is voldoende medisch gescreend, dat doen wij altijd bij de club. Het is een zeer spijtige voorval wat niemand kon voorspellen. Gregory is slechts 24 jaar en op en top sportman. Dat maakt het voor veel mensen moeilijk te bevatten en te verwerken’, zo zegt Kris Peeters.

Mertens is nog niet in staat zelfstandig te ademenen en wordt in een kunstmatige coma gehouden door de artsen. Het is afwachten of zijn situatie de komende dagen verbetert.

foto: Twitter @ksclokeren

Praat Mee!