Cocu: ‘Afellay kan terugkeren bij PSV’

Ibrahim Afellay kan na een afwezigheid van vier jaar weer terugkeren bij de kersverse landskampioen PSV. Na in de winter van het seizoen 2010/2011 de overstap naar Barcelona te hebben gemaakt, geeft trainer Philip Cocu in gesprek met Voetbal International aan dat er altijd plaats is voor de voormalig sterspeler van de Eindhovenaren. 

Komende zomer zal het voor PSV een uitdaging worden om de spelersgroep in balans te houden vanwege de aanhoudende interesse in de sterkhouders Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Jetro Willems. De club heeft een schaduwlijstje om deze spelers te vervangen, maar Oranje-international Afellay geniet een andere voorkeur.

Volgens het bekende weekblad Voetbal International zou de zaakwaarnemer van de technicus, Mino Raiola, al oriënterende gesprekken hebben gehouden met de clubleiding. Trainer Cocu geeft ook in het blad aan dat Afellay altijd welkom is bij de club. ‘De deur staat nog steeds open voor Ibrahim. Hij heeft de nodige internationale ervaring. Dat is van waarde’, zo zegt de oud-middenvelder.

Een ding wil Cocu wel duidelijk stellen; ‘Ik zeg niet dat hij op weg is naar PSV, maar ik schets slechts wat hij aan ons kan toevoegen’, eindigt de coach.

Praat Mee!