‘Koeman bekijkt in zoektocht naar versterking opnieuw landgenoot’

Ronald Koeman is hard op zoek naar spelers die komend seizoen Southampton komen versterken. Daarbij heeft hij zijn oog laten vallen op Virgil van Dijk. De Nederlandse trainer stuurde volgens de Daily Mail al enkele keren scouts naar Schotland voor de verdediger.

Bij Southampton zou Van Dijk de opvolger moeten worden van Toby Alderweireld, die dit seizoen gehuurd werd van het Spaanse Atlético Madrid. Ook tijdens de afgelopen wedstrijd van Celtic tegen Dundee United (0-3 winst), zouden er scouts op de tribune hebben gezeten om de Nederlander aan het werk te zien. Naast Southampton houden ook Arsenal, Everton en Sunderland de mandekker in de gaten, zo schrijft de Engelse krant.

Van Dijk is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen in Schotland. In die tijd kwam hij tot 55 officiële wedstrijden voor Celtic, waarin hij tienmaal trefzeker was. De verdediger is momenteel bezig aan een sterk seizoen en is genomineerd voor de prijs van Speler van het Jaar. Bij een eventueel vertrek zou Celtic zo’n tien miljoen euro vragen voor de 23-jarige speler.

Praat Mee!