‘Ook Real en Atlético wacht transferverbod’

In navolging van FC Barcelona zouden ook Real Madrid en Atlétcio Madrid wel eens een transferverbod kunnen krijgen wegens het overtreden van de regels bij het aantrekken van minderjarige spelers. Zo beweert het Spaanse medium Cadena COPE.

Barcelona mocht afgelopen transferperiode geen nieuwe spelers halen, en ook aankomende zomer hoeft de club niet te rekenen op versterkingen. Real en Atlético lijken nu hetzelfde lot te ondergaan. De FIFA heeft de Spaanse voetbalbond inmiddels op de hoogte gebracht van het onderzoek en het transferverbod van twee transferperiodes voor de clubs uit Madrid. Atlético zou dinsdag al geïnformeerd zijn en ook Real wordt zo snel mogelijk ingelicht, zo schrijft Cadena COPE.

Real heeft zich voor komend seizoen echter al versterkt met Danilo. De Spaanse grootmacht nam de rechtsback voor 31,5 miljoen euro over van FC Porto. Mocht de club echter te maken krijgen met een transferban van twee transferperiodes, dan bestaat er een kans dat de overgang ongeldig wordt verklaard.

Praat Mee!