Balotelli kost Liverpool 110.000 euro per pass

Dat Mario Balotelli bij Liverpool nog geen succes is, is inmiddels wel duidelijk. Sportdatabedrijf Opta zette enkele veelzeggende statistieken van de Italiaanse spits op een rijtje. Zo kost de aanvaller bijvoorbeeld zo’n 27 miljoen euro per doelpunt.

Ook na het laatste duel van Liverpool tegen Hull City (1-0 verlies) was de miljoenenaankoop weer het middelpunt van kritiek. Na 65 minuten spelen waarin hij slechts 22 keer de bal aanraakte, werd Balotelli naar de kant gehaald. De spits, die 125.000 euro per week verdient, wist in 36 weken en zestien duels bij de club eenmaal te scoren. Samen met zijn transfersom van 22 miljoen euro komt dat neer op 27 miljoen per doelpunt.

In deze zestien competitieduels kwam de veelbesproken Italiaan twintig keer tot een schot tussen de palen. Omgerekend dus ongeveer 130.000 euro per schot. Ook een pass van Balotelli kost Liverpool het nodige geld. De oud-speler van onder andere AC Milan gaf dit seizoen 241 passes in zestien wedstrijden, ongeveer 110.000 euro dus. Bovendien kwam in 30 procent van deze gevallen, de pass ook nog eens niet bij een medespeler terecht.

Praat Mee!