Sherwood blij met transfervrije Vlaar: ‘Zonder hem draait het minder’

Ron Vlaar is bezig aan een goed seizoen bij Aston Villa. Desondanks wil de verdediger zijn contract niet verlengen en vertrekt hij daarom waarschijnlijk aankomende zomer transfervrij uit Birmingham. Trainer Tim Sherwood blijft echter plaats voor hem houden in zijn elftal.

De 30-jarige Vlaar is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen bij Aston Villa. Wegens blessures miste de verdediger een aantal wedstrijden, maar de laatste weken heeft de Nederlander een basisplaats. ‘Zodra hij op het veld staat, staat Ron eigenlijk in de etalage. Ik blijf hem ook in de etalage zetten, niet alleen voor hemzelf maar ook ten bate van de club. Want met Ron op het veld zijn wij beter’, aldus Sherwood.

Over het vertrek van de Nederlands international is nog geen definitieve beslissing genomen. ‘Ik wil er ook voor zorgen dat hij op dat veld blijft staan, of hij nu bij deze club blijft of ergens anders aan de slag gaat. We zullen er een volwassen beslissing over nemen. Ron is een ervaren vent en ik weet zeker, dat er een eerlijke en oprechte beslissing zal komen’, zo laat de trainer weten. Bij een vertrek van Vlaar worden Southampton en Manchester United genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers.

Praat Mee!