‘Als ik een Porsche kan betalen mag ik daar toch in rijden?’

Luc Castaignos kreeg de nodige kritiek over zich heen toen hij zich afgelopen jaar bij een trainingsstage van Oranje meldde. De aanvaller kwam namelijk aanzetten in een witte Porsche. In Helden Magazine reageert de FC Twente-spits op de kritiek.

‘Ik trek me er niets van aan’, vertelt Castaignos. ‘Ik werk er toch voor? En ik vind een Porsche een mooie auto. Als ik er privé in rijd en er af en toe mee naar de club ga, dan moet dat toch kunnen?’ Volgens diverse analytici is nou juist deze houding van spelers het probleem van FC Twente dit seizoen. ‘Over het algemeen rijd ik gewoon in een Volkswagen van de club. Laat de mensen maar kletsen’, aldus de Twente-speler.

Volgens de aanvaller is het zeuren over dure eigendommen van spelers ook iets typisch Nederlands. ‘In Italië reden de meeste spelers bijna alleen maar rond in dure auto’s, daar hoor je er niemand over. Ik heb dingen gedaan en dingen gelaten om in een Porsche te kunnen rondrijden. Als ik die auto kan betalen, dan mag ik dat toch zelf weten?’

Praat Mee!