Lokeren-verdediger overleden aan gevolgen hartfalen

De kans dat Gregory Mertens zal blijven leven nadat hij maandagavond ineenstortte tijdens een wedstrijd van zijn club Lokeren, is niet heel groot. Zo schrijven diverse Belgische media. Zijn situatie is in twee dagen tijd weinig tot niet verbeterd.

De 24-jarige verdediger onderging sinds maandagavond al meerdere hartoperaties, maar zijn toestand is desondanks nog altijd kritiek. Het medisch personeel zou er weinig vertrouwen in hebben dat de Belgische verdediger zijn hartfalen ongeschonden overleeft. En mogelijk staat de familie van Mertens binnenkort voor een zware keuze.

Maandagavond stortte de Lokeren-verdediger ineens ineen tijdens een wedstrijd van zijn club tegen Racing Genk. De medische staf van beide clubs verleende direct eerste hulp. Volgens clubarts Kris Peeters waren er nooit eerder hartproblemen gesignaleerd bij de speler.

Update 30 april 19.30 uur

Gregory Mertens is donderdag overleden aan de gevolgen van hartfalen. De verdediger van het Belgische Lokeren lag sinds maandagavond in een kunstmatige coma. Verwoede pogingen van de artsen om Mertens er weer bovenop te krijgen, mochten niet meer baten.

Praat Mee!