Dost met Wolfsburg gemakkelijk naar Duitse bekerfinale

VfL Wolfsburg heeft woensdagavond met gemak de Duitse bekerfinale bereikt. In eigen huis werd Arminia Bielefeld met 4-0 aan de kant gezet. De Duitsers zijn, met Nederlander Bas Dost in de spits, bezig aan een van de beste seizoenen in de clubhistorie.

Wolfsburg leidde al na 55 minuten spelen met 4-0. Maximilian Arnold wist tweemaal te scoren voor de club die in de finale van het bekertoernooi Borussia Dortmund treft. Ivan Perisic en Luiz Gustavo tekenden voor de overige treffers. Dost begon in de basis en speelde negentig minuten lang. Hij was tevens verantwoordelijk voor de voorzet waaruit de 2-0 van Gustavo viel.

Dit is een heel groot moment voor de ploeg, de club en de stad Wolfsburg’, aldus manager Klaus Allofs na afloop.’De eindstrijd tegen Dortmund wordt een geweldig duel tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Maar tot die finale gaan we ons eerst richten op het veiligstellen van de tweede plaats.’ Mocht de club slagen dan behalen Dost en zijn ploeggenoten de op een na beste klassering in de historie van Wolfsburg.

Praat Mee!