Terugkeer Robben besproken: ‘Zou mooi zijn als hij het doet’

Erwin Koeman hoopt dat Bayern München-aanvaller Arjen Robben overweegt om zijn loopbaan af te sluiten  bij FC Groningen. Zo laat de assistent-trainer van Southampton weten in gesprek met De Telegraaf. 

Koeman kwam tijdens zijn spelerscarrière acht jaar uit voor FC Groningen en draagt de club nog altijd een warm hart toe. ‘Of Robben straks zijn loopbaan afsluit in de Euroborg?’, blikt hij vast vooruit op de toekomst van de club. ‘Ik heb geen idee hoe hij erin staat, als het om het laatste stuk van zijn loopbaan gaat straks. Maar hij heeft net als wij een FC Groningen-hart. Doet hij het, dan is dat mooi.’

Toch weet Koeman dat er financieel niet al te veel mogelijk is bij de Eredivisie-subtopper. ‘Er gebeuren geen gekke dingen meer. De scouting is belangrijk geworden. Er komen weer twee talenten bovendrijven, waarvan we moeten hopen dat die voor een mooi bedrag worden verkocht. De opleiding blijft de levensader van FC Groningen’, aldus de man die bij bekerwinst van de club de prijs mag uitreiken.

Praat Mee!