Definitieve EK-selectie onder 17 bekendgemaakt

Bondscoach Maarten Stekelenburg heeft woensdag zijn definitieve selectie voor het EK onder 17 in Bulgarije bekendgemaakt. Oranje onder 17 reist volgende week met achttien spelers af naar de Balkan. Ajax is hofleverancier in de 18-koppige selectie van Oranje onder 17. De jeugdopleiding van de Amsterdamse club vaardigt vijf jeugdinternationals af.

De spelersgroep komt zondagmiddag om 14.00 uur bij elkaar in het Van der Valk hotel in Sassenheim. De volgende ochtend vertrekken de spelers en de technische staf richting Bulgarije, waar op donderdag 7 mei de eerste groepswedstrijd van het EK op het programma staat.

In de groepsfase moeten de talenten van onder 17 zien af te rekenen met Ierland, Italië en Engeland. De eerste twee landen plaatsen zich voor de kwartfinale, waarin onder andere plaatsing voor het jeugd WK op het spel staat. Indien Nederland zich bij de beste zes landen van het EK speelt, plaatst het zich automatisch voor het mondiale eindtoernooi in Chili, dat van 17 oktober tot en met 8 november 2015 plaatsvindt.

De definitieve selectie van Oranje onder 17 bestaat uit de volgende achttien spelers:

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), en Thijmen Nijhuis (FC Utrecht).

Verdedigers: Rick van Drongelen (Sparta Rotterdam), Sherel Floranus (Sparta Rotterdam), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Mats Knoester (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Ajax) en Giovanni Troupée (FC Utrecht).

Middenvelders: Teun Bijleveld (AZ), Reda Boultam (Ajax), Carel Eiting (Ajax), Mink Peeters (Real Madrid) en Dani de Wit (Ajax).

Aanvallers: Javairo Dilrosun (Manchester City), Rashaan Fernandes (Feyenoord), Jay-Roy Grot (N.E.C./FC Oss), Donyell Malen (Ajax) en Nigel Robertha (Feyenoord).

Programma Oranje onder 17

Donderdag 7 mei, 13.00 uur, Sozopol
Ierland – NEDERLAND

Zondag 10 mei, 20.00 uur, Stara Zagora
NEDERLAND – Engeland

Woensdag 13 mei, 19.00 uur, Lazur, Bourgas
NEDERLAND – Italië

(Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!